Projekt ’Esport for Alle’ skaber trivsel og nye venner for børn og unge med et handicap i hele
Danmark

 

Projekt ’Esport for Alle’, der drives af Odense Esport og Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CVK) i region Syddanmark viser foreløbigt, at esport hjælper til at styrke selvtillid, selvværd og trivsel blandt unge med handicap.

Jeg har altid tænkt, at Esport har en kæmpe berettigelse for unge med fysiske eller psykiske udfordringer, og det bliver nu bekræftet. Det er en stor fornøjelse at følge med i de unges personlige og ikke mindst sociale udvikling. Esport giver dem simpelthen mere selvtillid. De tør mere, og de bliver anerkendt af deres øvrige venner fra skolen.” Udtaler Brian Jensen, Forretningsfører i Odense Esport.

Bjørn Gripping, der er esports-træner hos Odense Esport følger op. ”Jeg synes, det er vældig livsbekræftende at mærke deres glæde ved at lykkes med spillet. De kan hele tiden mere og mere. Det er så vildt, hvad der kan lade sig gøre med fx øjenstyring, specielle mus og keyboards. Alle bliver ligestillet, alle kan være med. Det har de bare så meget fortjent.”

Alle børn der er med i projektet, har et eller flere fysiske handicaps, som gør, at de ikke kan spille med almindeligt gamingudstyr. CKV hjælper deltagerne med at udvælge og tilpasse udstyr, så de kan anvende det til at game med. Odense Esport bidrager til projektet med undervisning og rådgivning samt afvikling af events. Blandt de mest populære spil hos deltagerne er Minecraft, FIFA og CS:GO.

 

Forældre og børn er glade

Dorte, der er mor til Emma på otte år siger: ”Man må sige at vores datter Emma lynhurtigt har taget sit special spilleudstyr til sig. Frustrationerne over ikke at kunne få ting til at lykkes, med standardspilleudstyr, er nu erstattet af en kæmpe stolthed over, at kunne være del af et fællesskab, hun tidligere var afskåret fra. En stolthed der bare lyser ud af hende, hver gang hun sætter sig ved sin PC. Emma spiller 1-2 gange om ugen sammen med 6 andre børn med forskellige funktionsnedsættelser. Træningen bliver special tilrettelagt og gennemført af trænerer fra Odense Esport. Denne træning, sammen med det specialtilpassede spilleudstyr, har gjort at hun nu har fået selvtillid til og mulighed for også at kunne spille med sin søster samt med andre børn uden funktionsnedsættelser på nettet. Dette har haft stor indflydelse på hendes selvopfattelse og selvværd. Som forældre til Emma har det været utroligt rørende at følge den positive udvikling hun har gennemgået over kort tid – alt sammen faciliteret af det rette specialudstyr kombineret med relevant og motiverende træning.”

 

Om projektet

Projektet er støttet med i alt 2.1 millioner kroner af Velux Fonden. Projektet inkluderer pt. 30 børn med primært cerebral parese i alderen fra 7 til 19 år. Projektet har været i gang i nu otte måneder, og løber til og med maj, hvor den endelig evaluering ligger.

Læs mere her.

Henvendelser og spørgsmål stilles til:
Brian Jensen
Forretningsfører, Odense Esport
brian@odense-esport.dk
28556028

 

 

 

#OdenseEsport #VELUX #FONDEN