I Esport er Alle lige...

2-siders indlæg med vores projekt “Esport For Alle”

I det sprit nye sundhedsmagasin fra Region Syddanmark kan du finde, 2 siders indlæg omkring vores projekt, Esport for Alle. Hvor man kigger nærmere på hvordan det er gået, samt interview med nogle af deltagerne. 

Vi har det seneste år været en del af projektet “Esport For Alle” der drives af Odense Esport og Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CVK) i region Syddanmark viser foreløbigt, at esport hjælper til at styrke selvtillid, selvværd og trivsel blandt unge med handicap.


Louis som er en del af projektet fortæller:
“Jeg kan mærke det i mine arme, hænder og fingre. Jeg bliver bedre og mere præcis, når jeg skal ramme knappen og skyde hurtigt. Og så er det bare lidt sjovere at træne med e-sport, hvor min motivation er i top.”

Louis forsætter:
“Jeg elsker fællesskabet i e-sport, og jeg føler, at jeg er en del af noget. Det er dejligt, at jeg kan dele det sammen med min søster, brødre og venner, fortæller Louis.”

Louis’ mor Henrietta Christensen fortæller:
“Projektet har åbnet en helt ny verden for Louis, hvor han kan være ung og helt uafhængig af mig. Jeg er både ydmyg og taknemmelig for den mulighed, og jeg må indrømme, at vi fældede en tåre, da vi fik gamingudstyret og alt den hjælp, der gør, at Louis nu kan dyrke sin hobby.”

Du kan læse hele magasinet her.


Para E-sport Danmark

Ydermere har vi oprettet en forening som har fokus på netop dette.

I slutningen af april 2022 blev der holdt stiftende generalforsamling i foreningen Para e-sport Danmark, så børn, unge og voksne med handicap fortsat kan få mulighed for at gå til e-sport, som også bliver faciliteret af Odense Esport.

Læs mere om foreningen her:

Alle skal have mulighed for at game.

Om projektet

Projektet er støttet med i alt 2.1 millioner kroner af Velux Fonden. Projektet inkluderer pt. 30 børn med primært cerebral parese i alderen fra 7 til 19 år. Projektet har været i gang i nu otte måneder, og løber til og med maj, hvor den endelig evaluering ligger.


Henvendelser og spørgsmål stilles til:
Bjørn Gripping
Forretningsfører, Odense Esport
bg@odense-esport.dk